top of page

Meer over mij

Vanaf kinds af aan ben ik nieuwsgierig en geïnteresseerd in mensen, wat er in ze omgaat en hoe ze zich gedragen.

Een van mijn kwaliteiten is dat ik een sterke intuïtie heb, mij

energetisch makkelijk op de ander kan afstemmen en goed kan luisteren, ook wat er niet wordt gezegd, maar wel wordt bedoeld.

Impactvolle ervaringen die ik gedurende mijn leven heb opgedaan zijn verhuizingen, pesten, scheidingen, overmatig stress en overspannen geraakt, jarenlang lichamelijke klachten gehad en het wegvallen van dierbaren. Jarenlang heb ik mijzelf gekweld met negatieve gedachten over mijzelf, wat mij heeft belemmerd om te mogen zijn wie ik in essentie ben. 

_DSC8718[1].jpg

Zo'n dertig jaar heb ik als management assistent gewerkt en deze banen met veel plezier vervuld, maar

gaandeweg merkte ik, dat deze functie mij niet meer die voldoening gaf die ik zocht.

 

Om mijzelf beter te leren kennen heb ik op latere leeftijd een opleiding psychologie 'Kunstzinnige Counseling' gevolgd. Hierdoor ontdekte ik dat ik graag andere mensen wilde begeleiden in hun zoektocht naar zichzelf.

Maar kiezen voor het opzetten van een eigen praktijk durfde ik toen nog niet aan, ook niet nadat ik jaren later overspannen was geweest. Ik durfde mijn vertrouwde, veilige werkomgeving niet los te laten, terwijl ik wel voelde dat ik iets anders wilde met mijn leven, maar hoe of wat, ..... Ik realiseerde mij dat ik me gevangen voelde door mijn financiële verplichtingen en door het gevoel dat ik in een soort trein zat die maar door raasde.

Uitspraken als 'is dit het nou?' herkende ik ook. 

 

Drie jaar na mijn overspannen periode viel het kwartje en mijn lichaam liet mij letterlijk aan alle kanten voelen dat ik afstand moest nemen om ruimte te creëren en te voelen wat ik nu echt wilde met mijn leven.  

Na een periode van rust en ruimte ben ik een coaching opleiding gaan volgen, waarin ik mij diverse methodieken eigen heb gemaakt die tijdens mijn werk van pas komen. Door me verder te specialiseren heb ik nòg beter inzicht gekregen in communicatie processen en gedragsverandering. Ook heb ik veel vakinhoudelijke boeken gelezen gericht op persoonlijke groei die mij veel inzicht hebben gegeven en ik toepas in mijn werk met cliënten.

In de opleiding 'Mediumschap & Trance Healing Therapeut' heb ik mijn gevoeligheid en intuïtie doorontwikkeld. Leven en werken vanuit het contact met mijn Ziel, heeft geleid tot een nieuw zelf- en wereldbeeld. Mijn nieuwsgierigheid en compassie hebben nog meer mijn hart geopend. Hierdoor heb ik een rijker en betekenisvoller leven gekregen en dat is precies wat ik iedereen gun!  Daarom begeleid ik graag anderen in hun bewustwordingsproces. 

Als specialisatie heb ik een opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT) gevolgd. Dit is een nieuwe vorm van gedragstherapie (3e generatie) die verschillende werkzame technieken met elkaar combineert.

Het doel van ACT is psychologische flexibiliteit. Het model van ACT is erop gericht om flexibeler te leren omgaan met belemmerende gedachten en het leren accepteren van (vervelende) emoties en lichamelijke sensaties. Door de ervaringsgerichte methode ontstaat er mentaal ruimte zodat je je aandacht kunt richten op die dingen die echt belangrijk voor je zijn. Alle zes pijlers zijn in het traject van belang: Acceptatie, Mindfulness, Defusie, Zelf als Context, Waarden en Toegewijde actie.

Cliënten met bijvoorbeeld een laag zelfbeeld ervaren aan de hand van oefeningen direct het verschil door te ontdekken dat zij zich niet hoeven laten leiden door hun (negatieve) gedachten. Deze vorm van begeleiding kan worden ingezet bij verschillende klachten zoals stress & burn-out, depressie, angst, verslavingen, controle, diverse stoornissen, chronische pijn, arbeids-gerelateerde problemen, relatieproblemen en meer. 

Tegenwoordig ervaren veel stellen relatieproblemen om diverse redenen en veelal heeft het te maken met acceptatie en/of tolerantie van de onderlinge verschillen en de manier waarop zij met elkaar communiceren.

Om stellen te ondersteunen, te begeleiden en handvatten te kunnen geven, heb ik een opleiding tot relatietherapeut IBCT gevolgd. IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy) is een moderne vorm van gedragstherapie, die in de praktijk uiterst krachtig is gebleken. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dat IBCT de relatietevredenheid verhoogt en relatieproblemen doet afnemen door te leren beter met elkaar te communiceren. Ik ervaar veel voldoening als ik zie hoe koppels in korte tijd op een positieve manier veranderen.

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Pijnlijke ervaringen, minder fijne gedachten en vervelende gevoelens horen er nou eenmaal bij. Wat wel mogelijk is, is om het leven als minder zwaar te ervaren en te genieten van dingen. En daar help ik mensen graag bij. Zij kunnen weer in hun kracht komen te staan en hun hartevuur terugvinden! 

Voor jezelf zorgen, is jezelf op nummer één zetten.

Angst is maar voor even, spijt is voor altijd (Daniel Lohues)

bottom of page